Ez az ellenzéki kerekasztal nehezen akar összejönni Szolnokon

Megosztás

Október végén az Agóra Szolnoki Közéleti Egyesület felhívást tett közzé a közösségi oldalán. Ebben Szolnok ellenzéki pártjaihoz, ellenzéki gondolkodású egyesületeihez, civil szervezeteihez és polgáraihoz fordultak. Összefogást és ellenzéki kerekasztalt szorgalmaztak. Közel két hónappal a felhívást követően arra voltunk kíváncsiak, hol tart ez az ügy?

Az egyesület azt írta október 23-án kelt felhívásában, hogy a jövő évi önkormányzati választáson győzni csak független alapú együttműködéssel, koordinált és szívós munkával, közös döntésekkel, tisztességgel és becsülettel lehet!

Ennek érdekében összefogást és ellenzéki kerekasztalt sürgettek, ezt annak idején lapunk is megírta.

Közel két hónap telt el azóta és nemigen látszik, hogy létrejött volna bármi is a javaslatból: az összefogásból és a kerekasztalból, ezért kérdéseinkkel megkerestük a kerekasztal lehetséges résztvevőit.

Tóth Áron, az LMP polgármesterjelöltje azt ígérte, válaszol, de ezt még nem tette meg. Amint befut válasza, közöljük.

Miskolczi László volt alpolgármester, a Momentum önkormányzati képviselője, a párt polgármesterjelöltje azt válaszolta, hogy az együttműködést nem utasítja el, de úgy vélte, csak és kizárólag hiteles és társadalmilag támogatott pártokkal és szervezetekkel szabad együttműködni.

Györfi Mihály alpolgármester, az MSZP és a DK közös polgármesterjelöltje azt felelte, hogy tárgyalnak. Teszik ezt annak érdekében, hogy megtalálják a megfelelő és hiteles embereket annak érdekében, akik 2024-től képviselik majd a szolnokiak érdekét. Mindenképpen szeretnék megelőzni a 2020-as incidenst, amikor is ellenzéki képviselők elhagyták az önkormányzatban többséget gyakorló Szolnoki Többség frakcióját, és a Fideszhez csapódva elárulták szavazóikat.

A kezdeményező Agóra Egyesülettől azt kérdeztük, hogy a nyilvánosan közzétett felhíváson kívül célzottan megkeresték-e az érintett szervezeteket? Ha igen, mely szervezeteket, ha nem, miért nem?

Azt a feleletet kaptuk, hogy a válaszok a posztokban és közleményekben vannak.

Az Agóra két oldalán – Agóra – Szolnoki csevegő és Agóra – Őszintén Szolnokért – egyébként megjelent, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom már csatlakozott a felhíváshoz.

Kapcsolódó cikkek